Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з усією відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація щодо "транспортування" газу. Деякі споживачі помітили дуже дивний документ, який нібито зобов'язує українців робити "додатковий платіж".

Саме тому важливо розібратися, чи варто українцям звертати увагу на такі "документи" у соціальних мережах.

Про це стало відомо завдяки повідомленню під публікацією компанії "Нафтогаз" у мережі Facebook.

Доставка газу. Фото: скрін youtube
Доставка газу. Фото: скрін youtube

Один із споживачів звернувся з повідомленням такого плану: "У фейсбуці гуляє документ, у якому хитро так написано про якусь додаткову оплату за транспортування газу. Не всі люди розуміють що відбувається. Тому було б добре якби все це пояснили людям - це справді якась -то додаткова оплата, або це та сама оплата тільки введена в ціну на газ. Дякую. Тобто якщо ми заплатимо в ціні газу, то ту другу оплату за транспортування газу ми не платитимемо?".

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Представники компанії "Нафтогаз" надали відповідь.

"Вартість доставки (розподілу) газу до вашого будинку не включена в ціну на природний газ для побутових споживачів. Тут йдеться про оплату за дві різні послуги з доставки, які оплачуються різним компаніям", - зазначили у "Нафтогазі".

Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook
Відповідь "Нафтогазу", скріншот: Facebook

У ціну на природний газ 7,96 грн за 1 куб. м включається:

- ціна безпосередньо за газ;

- транспортування природного газу великими магістральними газопроводами.

Цими газопроводами управляє компанія Оператор ГТМ України, яка працює на всій території України. Вона є відповідальною за доставку газу до ваших місцевих газорозподільних мереж, якими керують оператори ГРМ.

Саме своєму місцевому оператору ГРМ Ви окремо платите за доставку газу безпосередньо до вашої оселі. Він відповідає за доставку газу від великих магістральних газопроводів до ваших будинків, місцевих підприємств, лікарень, шкіл та дитячих садків.

Із коштів, сплачених вами вашому Оператору ГРМ, забезпечується:

- цілодобова робота аварійної служби, зв'язку та інших сервісів, якими користуються споживачі газу;

- своєчасний та швидкий ремонт газорозподільних систем як у післявоєнних регіонах, так і в регіонах, де відносно спокійно;

- модернізація газової інфраструктури, яка постійно потребує технічних оглядів та ремонтів.

Нагадаємо, українці повстали проти завищених платежів. "Нафтогаз" змушений випустити термінове пояснення.

Раніше повідомлялося, газ буде по 9,50, а вода злетить на 60%: експерт гостро розкритикувала ідею підвищення тарифів.

Також, "Нафтогаз" розповів, як уникнути великих проблем.