В Україні фіксується коливання цін на тепличні огірки, капусту та зелену цибулю. Що стало доступніше, а за що доведеться заплатити більше, показують дані проєкту EastFruit та порталу Мінфін.

З настанням весни у більшості регіонів встановилася досить тепла та сонячна погода, що призвело до зростання темпів збирання огірка у місцевих тепличних комбінатах. Як результат, пропозиція тепличних огірків збільшилася, а продавцям довелося знижувати ціни.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, виробники пропонують до продажу огірки за ціною від 85 до 130 гривень за кілограм. Це в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше. Зазначається, що на даний момент цінники на огірки в середньому на 16% нижчі, ніж за аналогічний період 2023 року.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Ціни на капусту та зелену цибулю

Великі мережі супермаркетів перерахували ціни на капусту. Середня вартість білокачанної знизилася з 15,27 до 14,22 гривні за кілограм. В той самий час молода капуста різко подорожчала - з 68,35 до 91,78 гривні за кіло.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Зелена цибуля у першій половині березня стала помітно дорожчою, ніж у лютому. Середня вартість 100-грамового пучка зросла з 31,07 до 35,93 гривні.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перші весняні ціни на овочі вже радують: подешевшали картопля, капуста та цибуля.

Також наш портал інформував, голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".