Українські супермаркети переглянули ціни на деякі найпопулярніші продукти. Так, купити сало, хліб та сосиски можна за приємнішими цінами. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українці можуть сміливо вирушати на закупівлю, щоб поповнити запаси деяких продуктів. Так, у першій половині березня у великих торгових мережах спостерігається ослаблення цін на сало, сосиски та трохи на хліб.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на сало та сосиски

Домашнє сало продається у середньому по 239 гривень за кілограм. Минулого місяця цінник був набагато вищим і становив 257,67 гривні за кіло. Водночас солоне сало не змінилося в ціні та пропонується в середньому по 242,84 гривні за кіло.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

Подешевшав і ще один популярний м'ясний продукт – сосиски. Середня вартість товару торгової марки "Бащинський" знизилася з 227,87 до 216,20 гривні за кілограм. У супермаркетах ціни на ці сосиски варіюються від 194,90 до 234,70 грн.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Ціни на хліб

Значного здешевлення не відбулося, але якщо відштовхуватися від прислів'я "копійка береже гривню", то ситуація змінилася в позитивний бік. Так, хліб пшеничний зменшився в ціні лише на 1 копійку і в середньому коштує 31,90 гривні за 650 грамів. Хліб пшеничний "Цар Хліб" подешевшав з 33,69 до 33,46 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін
Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, продукти майже задарма: супермаркети порадували напередодні 8 березня, затаритися можна з великою знижкою.

Також наш портал інформував, яблука від 17 грн, а банани по 70: українські супермаркети оновили цінники на "вітамінки".

Крім того, ми писали, голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити.