Лише за останні 12 місяців в Україні виявили та вилучили близько 600 тонн спирту та підроблених алкогольних напоїв. Орієнтовна ціна цього продукту - 830 млн грн.

Технічний спирт та інші домішки додають до етилового спирту та намагаються продати під виглядом продукції відомих світових продуктів.

Експерти наполегливо радять українцям не купувати продукцію у невідомих продавців, а також звертати увагу на упаковку та способи захисту від підробки, які наголошують виробники на етикетці товару.

Етиловий спирт - фото  Agroexpert
Етиловий спирт - фото Agroexpert

Також кожен покупець має право вимагати документи, що підтверджують якість та походження товару. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Виробник намагається захистити свою продукцію. Він наносить певну інформацію на етикетку на лицьовій стороні пляшки та контректикетку. Якщо уважний споживач, купуючи продукцію, читає, то тут є інформація, що пляшка містить унікальний захист. Так, дата розливу вказана на кришці та на шийці. пляшки – цифри мають не лише співпадати, а й бути розташовані одна під одною", – розповіла українським журналістам провідний експерт відділу матеріалів, речовин та виробів Київського інституту судових експертиз Людмила Ковальчук.

Алкоголь
Алкоголь

За її словами, часто на дослідження надходить алкоголь у тетрапаках, а не у пляшках. Така продукція підробляють досить часто.

"Багато на дослідження приходить продукції в тетрапаках, де позначені відомі бренди напоїв. Але, крім назви, нічого спільного з цими напоями вони не мають", - додала Ковальчук.

За її словами, найбільше шкодять здоров'ю домішки, які супроводжують етиловий спирт. У великих концентраціях вони можуть призвести до смерті.

Нагадаємо, цинк зробить бодібілдером: чоловік з'їв 39 монет та 37 магнітів для того, щоб стати найкращим спортсменом.

Раніше повідомлялося, чорнослив для заднього проходу та імбир у рот: лікування частих захворювань без медикаментів.

Також, будь не тільки модним, але ще й здоровим: 5 причин брати "поїсти" в ланч-боксі.