В умовах повномасштабної війни, що триває, вживаються додаткові заходи для забезпечення належного функціонування системи соцзахисту громадян.

Зокрема з метою упорядкування виплат пенсій певним категоріям осіб було ініційовано проведення обов'язкової процедури ідентифікації отримувачів допомоги. Згідно з рішенням влади, вимога пройти ідентифікацію стосується громадян, які мають статус внутрішньо переміщених осіб, набутий після 24 лютого.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Відповідну вимогу зумовлено необхідністю верифікації даних одержувачів пенсій для недопущення неправомірних виплат.

Спочатку термін, відведений для проходження ідентифікаційних процедур, був обмежений. Проте, враховуючи об'єктивні труднощі, з якими стикалися окремі категорії пенсіонерів, уряд був змушений кілька разів продовжувати встановлений період.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Зрештою, щоб надати громадянам достатньо часу для виконання обов'язкових процедур, термін ідентифікації продовжили спочатку до 31 грудня 2023 року, а потім - до 31 березня 2024 року.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Для зручності громадян ідентифікація може бути пройдена як онлайн, так і в офлайн режимах. Пенсіонери можуть звернутися до відділень "Ощадбанку", сервісних центрів Пенсійного фонду України, скористатися відео-дзвінком з територіальним органом ПФУ або сервісами "Дія.Підпис".

Нагадаємо, залишиться ще й на хліб: на українців чекає нова індексація пенсій та зарплат

Як повідомляв "Знай.ua", не більше 2760 грн? Як у 2024 році зміняться окремі пенсії

Знай.ua писав, кому виплатять відразу дві місячні пенсії