На жаль, такі інциденти, як крадіжка газу, стали невід'ємною частиною побуту навіть за умов воєнного стану. Український народ продовжує виявляти свою винахідливість і вигадує нові та нові способи обходу правил.

Нещодавно фахівці Миколаївської філії "Газмережі" проводили планові роботи з перевірки газових мереж та виявили два несанкціоновані втручання.

газова плита
газова плита

Виявилося, що деякі мешканці вирішили провести "експеримент" та врізатися в газові мережі, використовуючи газ без урахування лічильника.

Несанкціоновані "врізання" в газові мережі включають мимовільні зміни в роботі газової системи, такі як нелегальне підключення газопроводу, відводу або інших елементів.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Результат – витік газу та реальна загроза життю.

Газова труба, кадр з відео
Газова труба, кадр з відео

Порушників було спіймано зненацька, і тепер на них чекає не найрайдужніший суд. Виявлені "врізання" відразу були усунені, щоб мінімізувати ризики для життя. Наразі порушнику загрожують фінансові штрафи.

Миколаївська філія "Газмережі" закликає громадян бути пильними та, при виявленні незаконних втручань або запаху газу, терміново дзвонити за коротким номером 104 до аварійно-диспетчерської служби. Крадіжка газу не лише матеріальна шкода, а й реальна загроза для життя кожного споживача.