Українці, які зараз отримують "білу" заробітну плату 16 тисяч гривень, після виходу на заслужений відпочинок зможуть отримувати пенсію у розмірі в розмірі 4 741 грн. Така сума виплат буде доступною лише в тому випадку, якщо вам вдасться накопичити 35 років страхового стажу.

Таку суму майбутньої пенсії порахував OBOZ.UA.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

Середня зарплата за останні 3 роки складає 13 547 грн. Якщо ви офіційно отримуєте трохи більшу платню у 16 тисяч гривень, однак ваш страховий стаж буде становити замість 35 років — 31 рік, то розмір вашої пенсії буде орієнтовно складати 4199 грн.

Якщо до виходу на заслужений відпочинок вам вдасться накопичити більше 40 років страхового стажу, то зможете претендувати на пенсію у 5418 гривень.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Справа у тому, що через прийняту до пандемії та війни пенсійну реформу, для українців щороку буде підвищуватися необхідний страховий стаж для виходу на заслужений відпочинок.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Зокрема, зараз для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, необхідно 31 рік стажу, однак з наступного року ПФУ для виходу на заслужений відпочинок буде вимагати вже 32 роки стажу.

Щорічно вимоги до стажу будуть зростати, аж до 35 років. Тобто українцям доведеться працювати до 63 та 65 років, щоб піти на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, стареньким перерахують пенсію вже через кілька тижнів: як дізнатися на скільки зросте пенсія

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери стануть багатшими - і не лише після індексації у березні: за що підвищать виплати

Також наш портал повідомляв, перерахунок виплат у березні: індексація торкнеться не лише пенсіонерів