Українським пенсіонерам підвищили пенсії ще в січні 2024 року. Але повноцінну індексацію виплат проведуть лише в березні.

Хтось зі стареньких отримає лише кілька сотень надбавки, а ще частина близько 1 тисячі гривень. Але як дізнатися який розмір збільшення саме у вас?

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Точний розмір доплати дізнатися важко, адже уряд озвучив лише прогнозований відсоток індексації пенсій. Попередньо, перерахунок складе 13%. Для розрахунку беруть кількість стажу та розмір пенсії без всіляких надбавок.

Тому, якщо відсоток в 13% залишиться, то щоб отримати надбавку в 500 гривень, пенсіонери мають отримувати виплату розміром 3847 гривень. А вже тисячу надбавки виплатять українцям, чия пенсія сягатиме 7200 гривень.
Від 100 до 299 грн - мінімальна сума на яку зростуть виплати.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Якщо ж людина отримує близько 5000-6500 гривень, збільшення сягатиме 600-800 гривень.

Варто зазначити, що точна сума підвищення буде відома в березні.

Підвищення виплат в квітні

Ще одне збільшення пенсій чекає українців в квітні, після того, як зросте мінімалка до 8000 гривень та прожитковий мінімум. Але це стосуватиметься українців, які цьогоріч мають право виходити на заслужений відпочинок.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, жити стане ще дорожче: українців попередили про нові суми у платіжках

Раніше портал Знай інформував, зростання пенсії на 13% – не для всіх: кому березнева індексація принесе розпач та розчарування

Також наш портал повідомляв, небагато, але приємно: пенсіонери можуть отримати 570 грн до виплат