Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що деякі українці, крім основних пенсійних виплат, можуть отримувати ще й додаткові "бонуси" у вигляді надбавок. Йдеться саме про щомісячні надбавки.

Розмір надбавки може становити від 300 до 570 гривень. На цей раз наші читачі дізнаються, що може отримати такий "бонус". Про це пише портал "На пенсії".

"Оформлення пенсії, фото: ПФУ Донецької області"
"Оформлення пенсії, фото: ПФУ Донецької області"

Пенсіонерка з Одеської області звернулася з таким запитанням: "У січні мені виповнилося 75 років, але замість обіцяної доплати 456 гривень, я отримала трохи більше 150 гривень. Де решта суми, чому нас дурять?".

Є відповідь на це запитання. Так, вікові доплати українцям встановлено з 2020 року. Першими такі надбавки стали одержувати українці віком 80+. З жовтня 2021 року надбавку встановлено пенсіонери віком 75-80 років. А з жовтня 2022 року – тим, кому виповнилося 70+.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

У 2022 році під час проведення березневої індексації вікові доплати пенсіонерам від 75 до 80 років та від 80 років були проіндексовані. Минулого року ця надбавка не індексувалася та залишилася на колишньому рівні.

На даний момент пенсіонерам віком 70-74 роки виплачують щомісяця 300 гривень, пенсіонерам віком 75-79 років – 456 гривень та пенсіонерам 80+ виплачують 570 гривень.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ Донецької області
Оформлення пенсії, фото: ПФУ Донецької області

Важлива умова для нарахування виплати – це не лише досягнення відповідного пенсійного віку, а й пенсія, яка не перевищує 10 340, 35 гривень. Якщо ви отримуєте більшу цю суму, то доплати не буде.

Тепер щодо розміру цієї доплати. Справа в тому, що виплати не підсумовуються. Тобто якщо ви отримували у 74 роки 300 гривень доплати до пенсії, то при досягненні 75 років вам просто доплатять різницю між 300 гривнями та 456 гривнями, це 156 гривень. Саме на цю суму має збільшитися ваша пенсія.

Це ж стосується й досягнення 80 років тим, що вам доплачуватимуть різницю між 456 гривнями та 570 гривнями.

Нагадаємо, нарешті розрахуємось за опалення? Українці можуть отримати 5 тисяч на оплату комуналки.

Раніше повідомлялося, це вже пристойне збільшення? Людям обіцяють виплатити по 600 гривень.

Також, бути пенсіонером в Україні стає важче: які зміни торкнуться кишені кожного.