Для деяких категорій українських пенсіонерів найближчими місяцями стануть приємним періодом підвищення рівня виплат.

Вже в березні та квітні їхні пенсії значно зростуть, що стане своєрідним "бонусом" для тих, хто вийде на заслужений відпочинок після тривалого трудового шляху. Однак насолодитися цими підвищеннями зможуть лише пенсіонери, які відповідають певним критеріям. А саме – ті, чий вік перевищив 65 років, а також сумарний трудовий стаж у 30 років (для жінок) або 35 років (для чоловіків). Лише такі українці належать до найсоціальнішої категорії населення.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Як відомо, розмір мінімальних пенсійних виплат в Україні прив'язаний до рівня мінімальної заробітної плати. Станом на січень 2023 року він становив 7100 гривень, а мінімальна пенсія відповідно - 40% від цієї суми або 2840 гривень. Однак у уряду не вистачило коштів для оперативного перерахунку виплат, тому їхнє підвищення офіційно перенесли на березень.

Тож на початку весни пенсіонери отримають свої гроші вже за новою шкалою – а це означатиме щомісячні виплати на рівні 2840 гривень. А невдовзі, вже на квітень, мінімалка в Україні має зрости до 8 тисяч гривень. Відповідно, пенсіонери з повним стажем отримуватимуть уже по 3200 гривень щомісяця.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, на березень заплановано чергову щорічну індексацію пенсій для всіх категорій отримувачів. Цього року рівень підвищення становитиме 13%. У той же час індексація не поширюватиметься на тих, хто вийшов на відпочинок менш ніж за 3 роки до моменту підвищення.

Нагадаємо, ПриватБанк влаштував "парад перевірок" за платіж у 100 гривень: "Це знущання"

Як повідомляв "Знай.uа", у пільговиків є лише місяць, щоб не втратити виплати: як не упустити гроші

Знай.ua писав, тільки не померти від голоду: скільки отримають українці без стажу