Напад росії на Україну змусив багатьох переїжджати зі своїх будинків, рятуючи життя від куль і ракет.

Поспіхом українці залишили трудові книжки на тимчасово окупованих територіях.

Скрін, відео YouTube трудова книжка
Скрін, відео YouTube трудова книжка

Переселенці зіткнулися з проблемою неможливості підтвердити свій досвід та стаж роботи. У Міністерстві реінтеграції наголошують, що підтвердити робочий стаж вимушено переміщеним особам, у яких трудова книжка залишилася в окупації, можна онлайн.

Повідомляється, що у системі Пенсійного фонду дані про періоди роботи зберігаються з 2000 року. Тому можна створити електронну трудову книжку, звернувшись на сайт Фонду.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Для цього необхідно "зайти" до порталу електронних послуг, авторизуватися у вибраному електронному сервісі за допомогою електронного підпису або BankID. Далі слід перейти в меню "Комунікації з ПФУ" та вибрати "Запит на отримання електронних документів".

З типів звернення вибрати "Витяг з ЕТК", заповнити інші додаткові поля, підписати та направити звернення. - уточнюють у Мінреінтеграції.

Ознайомитися з інформацією про періоди роботи та завантажити документ на пристрій можна буде за кілька хвилин у розділі "Мої звернення".

Нагадаємо, що працюючи все життя заробили мізерні виплати: чому у людей похилого віку крихітні пенсії.

Раніше ми повідомляли, що ПФУ застеріг від втрати страхового стажу: зробіть це якщо хочете на пенсію.

Також стало відомо, що роками не працювали , а стаж нарахують: до ПФУ розповіли, кому пощастить.