Вже цього року в Україні має запрацювати нова державна програма економічного стимулювання під назвою "Купляй українців".

Українські громадяни матимуть змогу отримувати частину витрачених коштів у вигляді кешбеку за придбання товарів вітчизняного виробництва. Про старт такої ініціативи 26 лютого повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Глава держави наголосив, що в умовах війни український уряд має максимально сприяти збереженню та нарощуванню роботи вітчизняних підприємств та виробників.

Саме тому він доручив Кабінету Міністрів розробити низку практичних кроків для цього. Прем'єр-міністр Денис Шмігаль повідомив, що профільне розпорядження щодо популяризації товарів українського виробництва та бренду "Зроблено в Україні" вже ухвалено Кабміном. За його словами, очікуваний сукупний ефект зростання споживчого попиту на вітчизняні товари складе 0,14% ВВП країни. Крім того, стимулююча програма дозволить створити понад 22 тисячі нових робочих місць і принесе додаткові надходження до бюджету в сумі понад 4 мільярди гривень.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"У країнах ЄС власний виробник завжди на першому місці. 68% жителів Німеччини, Франції, Італії купують товари саме у своїх підприємців і цим постійно підживлюють національну економіку", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, дешевшає стратегічно важливий продукт: скільки коштує і що буде з цінами далі

Як повідомляв "Знай.uа", Мінекономіки попередило, чого чекати від цін в Україні протягом найближчих місяців

Знай.ua писав, тарифний удар, звідки не чекали: українцям анонсували чергове подорожчання