Житлова субсидія - допомога від держави, адресована українцям, яким самостійно важко сплачувати комунальні платежі. Виплата розраховується індивідуально для кожного домогосподарства.

Середній розмір житлової субсидії в опалювальний сезон 2023-2024 року складає 1410 гривень. Як зазначали раніше, після підвищення мінімальної зарплати скорочувати виплати не планують. Про те, які зміни чекають на одержувачів допомоги в березні, розповіли в NV.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Березень - останній повний місяць опалювального сезону. Тому українці мають змогу оформити виплату. Розраховувати на неї можуть лише ті громадяни, витрати на комуналку в яких перевищує 15% від сукупного доходу до завершення воєнного стану та протягом 1 місяця після його скасування.

Як оформити житлову субсидію в березні

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Для оформлення допомоги можна звернутися до будь-якого відділення ПФУ або скористатися порталом електронних послуг Пенсійного. Окрім цього можна використати додаток "Дія" або звернутися до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської або міської ради.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо ні один зі способів вам не підходить, надіслати необхідні документи можна і поштою.

В визначений термін заяву розглянуть та приймуть рішення про призначення або відмову в наданні субсидії.

Якщо громадянину було скасовано виплату через зміни в домогосподарстві, то в такому випадку доведеться подавати нову заяву та декларацію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, для українців готують відразу 2 масштабні зміни: чого чекати вже у квітні

Раніше портал Знай інформував, виводять кубометри прямо з-під носа: як заощадити на воді 30%, не виходячи з дому

Також наш портал повідомляв, пільги на комунальні послуги: кому стане простіше отримати допомогу від держави