Вже на другий місяць весни українцям приготували дві масштабні зміни, котрі будуть стосуватись фінансової сфери. По-перше – зросте сума мінімальної заробітної плати, а по-друге – зміниться сума деяких пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати. Про це пише pmg.ua.

У квітні цього року мінімальна заробітна плата збільшиться на 900 гривень і буде становити 8000 гривень. Вперше мінімальна заробітна плата у погодинному вимірі досягне 48 гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Оновлення мінімальної заробітної плати тягне за собою багато підвищень, в тому числі зборів та податків. Наприклад представникам ФОПу варто буде платити більшу суму єдиного соціального внеску.

Окрім цього підвищення мінімалки призведе до підвищення пенсій для громадян, які досягли 65-річного віку та які мають достатньо стажу. Повний стаж – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Якщо стажу недостатньо, незалежно від віку виплати змінюватись не будуть. Літнім громадянам, котрі отримують мінімальну пенсію додадуть по 360 гривень. Вони будуть отримувати 3200 на місяць.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Збільшення мінімалки, фото з відкритих джерел
Збільшення мінімалки, фото з відкритих джерел

Важливе оновлення чекає пенсіонерів і в березні , коли у результаті індексації виплати можуть підвищитись на 13%. Але це підвищення буде розраховуватись індивідуально, з огляду на декілька факторів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, пенсіонери стануть багатшими - і не лише після індексації у березні: за що підвищать виплати

Раніше, на порталі Знай, повідомлялося, страх опинитися на "мінімалці": депутати виправдали свої мільйонні прибутки перед народом

Також, наш портал інформував, платіжки будуть із "сюрпризом": українцям двічі поспіль підвищили тариф