Коли справа стосується рахунків за воду, кожна крапля має значення, і КП "Тернопільводоканал" поділився стратегіями щодо заощадження ваших дорогоцінних грошей.

На своїй Facebook-сторінці він пояснив , як можна покращити свої цифри у квитанціях та навів конкретні ситуації, в яких люди можуть просто не помічати потенційну причину витоку води, кубів та майбутніх нервів.

Вода з-під крану
Вода з-під крану

"Пролиту воду назад не збереш. І грошей не заощадиш. Тому краще заощаджувати. Як же заощадити на воді?"

1. По-перше, варто зайнятися ремонтом сантехніки, з якої капає вода. Зношений кран може стати справжнім злодієм води, забираючи близько 10 кубометрів на місяць з-під вашого носа.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

2. По-друге, стежте за зливним бачком. Якщо він тече, це як дірка в гаманці, через яку йде вода, залишаючи вас без зайвих грошей.

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

3. По -третє, встановіть сенсорні насадки на крани. Нехай вода текує тільки тоді, коли вам це дійсно потрібно.

Не забувайте про насадки для кранів, змішувачів і душу.

"За рахунок залучення до струменя води значної кількості повітря такі пристрої здатні забезпечити до 30% економії."

Ну і нарешті, будьте ощадливими у використанні води, особливо під час миття посуду, чищення зубів чи гоління – кожен спійманий випадок може стати моментом піклування про ваш бюджет.

Раніше ми писали про те, що з родини платитимуть на 100 гривень більше? Як із квітня українцям перерахують тарифи на воду

Крім того, Знай.ua повідомляв, несплата комунальних послуг: кому з українців не загрожують штрафи та пеня

Також наш портал інформував, що " Київводоканал" звернувся до споживачів: це потрібно зробити вже зараз