В Україні працюють над спрощенням призначення пільг на комунальні послуги. Про це заявили на нараді з ветеранської політики під головуванням Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук.

Українці зі статусом учасника бойових дій та члени їхніх сімей мають право отримувати пільги на оплату комунальних послуг. Однак на даному етапі оформлення допомоги може пригальмовуватись через не до кінця опрацьованих внутрішніх процесів.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Зазначається, що проблема з уповільненням призначення пільг пов'язана з тим, що ОСББ повинні щомісяця інформувати ПФУ щодо відповідних тарифів. Цю норму планують змінити.

"На нараді дійшли такого висновку: щоб уникнути затягування призначення пільг ветеранам, ОСББ надаватимуть ПФУ інформацію не щомісяця, а тільки у разі змін у тарифах та інших даних", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що учасники бойових дій та їхні сім'ї можуть отримувати 75-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг. Така ж знижка надається на купівлю твердого палива, якщо у домогосподарстві відсутнє централізоване опалення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям дають шанс на допомогу в оплаті платіжок: три лазівки, при яких призначать виплати.

Також наш портал інформував, комусь доведеться заплатити більше, а дехто викладе на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям назвали "правильні" прожитковий мінімум та зарплати – такого, напевно, ніколи не станеться.