Українці мають змогу повернути частину грошей, які витратили на оплату житлово-комунальних послуг. Хто і за яких умов може претендувати на виплати, роз'яснили на сайті Стрийської міської ради.

Споживачі можуть розраховувати на часткову компенсацію витрат на комунальні послуги. Отримати виплати можуть українці, які безплатно надали житло внутрішньо переміщеним сім'ям.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Розмір щомісячної компенсації залежить від пори року та кількості ВПО, які проживають у будинку. Так, у неопалювальний період виплата становить 450 гривень за кожного переселенця, а взимку – 900 гривень.

Наприклад, надавши житло сім'ї із трьох осіб зі статусом ВПО, щомісячна компенсація під час опалювального сезону становитиме 2700 гривень.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Які документи слід зібрати?

Власник житла має надати:

  • копію паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копію права власності на житло;
  • довідку про рахунок у банку.

ЦНАП. Фото: скрін youtube
ЦНАП. Фото: скрін youtube

Документи для ВПО:

  • копія паспорта та ідентифікаційного коду;
  • копія довідки внутрішньо переміщеної особи.

Для отримання компенсаційних виплат потрібно подати відповідну заяву та документи до найближчого ЦНАПу.

Зразок заяви про компенсацію. Фото: скрін stryi-rada.gov.ua
Зразок заяви про компенсацію. Фото: скрін stryi-rada.gov.ua

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.

Також наш портал інформував, неправильні показники та зайві нарахування у платіжці: газовики дали інструкцію, як це виправити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.