Українські супермаркети перерахували ціни на популярну рибну продукцію. Так, у списку "делікатесів" додасться ще кілька позицій. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Риба стає все менш доступною для українців через активне зростання цін. У другій половині лютого фіксується подорожчання скумбрії та популярних рибних консервів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на скумбрію

Скумбрія свіжоморожена загалом пропонується українцям по 140,45 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з минулим місяцем, то цінник додав майже 4 гривні. Ціни на рибу варіюються від 131 до 149,90 гривні за кіло в залежності від торгової мережі.

Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін
Ціни на скумбрію. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Ціни на консерви

Рибні консерви також не тішать доступністю. Наприклад, середній цінник шпротів збільшився з 72,60 до 73,15 гривні за 150-грамову баночку. До цього вартість продукту утримувалася стабільно протягом 3 місяців.

Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін
Ціни на шпроти. Фото: скрін Мінфін

Сардини натуральні в середньому пропонуються по 65,43 гривні за 230 грамів. Минулий цінник становив 63,88 гривні, тобто продукт додав у вартості понад гривню.

Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардини. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що на цінники боляче дивитись: молоко, сир та вершкове масло стають на вагу золота.

Також наш портал інформував, омлет із грінками – дешевшає: українські супермаркети показали ціни на яйця, хліб та соняшникову олію.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хто собі може таке дозволити: українців шокували новими цінами на ковбасу, сир та яйця.