Вже навесні українці почнуть отримувати нові платіжки за водопостачання та водовідведення. Так, доки у більшості населених пунктів послуги дорожчають, деяким споживачам доведеться платити менше. Про це йдеться у матеріалі інформаційного агентства "Юг.Today".

Починаючи з 1 березня у місті Рені на Одещині набирають чинності нові тарифи на воду. Населенню доведеться платити по 35,58 гривні за куб замість нинішніх 27 гривень. Тобто вартість холодної води збільшиться одразу на 32%.

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Водночас подорожчає й каналізація. За водовідведення доведеться віддавати по 36,63 гривні за кубометр замість 34 гривень.

Декілька комунальних підприємств, які обслуговують сільське населення громади, також сповістило про перегляд тарифів на воду. Зазначається, що розцінки для мешканців вирішили підняти через нові тарифи на електроенергію, збільшення мінімальної зарплати, а також зростання витрат на запчастини, паливо та спецодяг.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Проте вартість послуг зросте не всім жителям громади. Так, у селі Новосільське діючий тариф переглянули у бік зменшення. Замість 41 гривні за куб води мешканці платитимуть по 38,64 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, весна почнеться з тотальної економії: одна з комунальних платіжок "поважчає" на 41%.

Також наш портал інформував, за теплі батареї віддамо останні гроші: суми в платіжках за опалення зросли на 30%.

Крім того, ми писали, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.