Купівля валюти справа серйозна і до цього варто підходити з усією відповідальністю. Окрім всіх правил обережності варто знати, де купувати долар найвигідніше. Про це розповів Начальник департаменту казначейства банка Глобус Тарас Лєсовой у коментарі каналу 24.

За словами експерта, наразі квапитись із покупкою валюти не варто, адже ситуація на ринку не передбачає серйозних коливань.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

"Проте скажу, що в будь-якій незрозумілій ситуації (із зародками ажіотажу) в обмінних курсах курс продажу валюти майже у 2 рази перевищує курс продажу в комбанках. Відповідно різниця між курсами покупки та продажу в обмінниках зростає до 1 гривні й навіть більше" – зазначив банкір.

Проте, якщо людині реально потрібно купити валюту, не через ажіотаж, то варто знати де саме вигідно придбати. Найвигідніше це робити у комерційних банках. Це пов’язано з більш-менш нормальним курсом долара без коливань та зайвої націнки. Курс долара найближчим часом буде коливатись, але ці коливання не будуть відчутними та знаходитимуться у балансі – 30-50 копійок.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Обмін валют, скріншот: YouTube
Обмін валют, скріншот: YouTube

Курс долара на ринку буде напряму залежати від показників міжбанку та комісії. Тож коливання курсу можуть найближчим часом бути такими:

  • Готівковий ринок – 37,80 – 39 гривень;
  • Міжбанк – 37,75 – 38,75 гривні.

Комерційні банки, на відміну від звичайних обмінників, мають баланс між націнкою та реальним курсом, тому незалежно від діючого курсу, експерти рекомендують здійснювати покупки валюти там. Окрім того, є більша ймовірність обміну з реальними умовами без обману.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, обмін російських та білоруських рублів: Нацбанк зробив важливе оголошення

Раніше наш портал інформував, майже по 50 гривень? Експерти попередили чого чекати від курсу долара

Також портал Знай повідомляв, українцям підсовують фальшиві долари: як не втратити свої заощадження