НБУ тепер дозволяє одноразовий обмін російських та білоруських рублів, відкривши тимчасову можливість безготівкового продажу чи обміну цих валют. Про це розповів адвокат Олександр Головченко на своїй сторінці у Facebook.

Це стало можливим завдяки змінам у законодавстві України, які спрямовані на удосконалення державного регулювання ринків фінансових послуг, повідомляє він.

Тепер клієнти банків можуть одноразово продати чи обміняти російські та білоруські рублі.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
Умови здійснення операцій такі:
  • якщо банками-нерезидентами, у яких відкриті кореспондентські рахунки банків-резидентів у російських/білоруських рублях, в односторонньому порядку прийнято рішення про конвертацію (обмін) російських/білоруських рублів в іншу валюту;
  • продаж (обмін) російських/білоруських рублів може бути здійснена за заявою клієнта банку один раз по кожному з видів валюти - російських рублів та білоруських рублів.

Обмін валют, знай.юа
Обмін валют, знай.юа

Важливо відзначити, що ця можливість доступна лише до 31 грудня 2024 року. НБУ надає її з метою узгодження валютних обмежень із новим законодавством та забезпечення прозорості фінансових операцій у країні.