Гривня продовжує "ламатися": що відбувається з курсом долара та євро

Обмін валют / фото: Знай.ua
Обмін валют / фото: Знай.ua

Нестабільність на валютному ринку України продовжується. 14 лютого національна грошова одиниця знову втратила ціну по відношенню до іноземних валют. Згідно з моніторингом, середній курс продажу долара на готівковому ринку зріс ще на 10 копійок – до 38,40 гривні за одиницю. У той же час євро подешевшав на 5 копійок, опустившись до позначки 41,65 гривні. Негативна тенденція до послаблення національної валюти проти долара США продовжується. Фахівці ринку прогнозують збереження волатильності гривні також у найближчій перспективі через ситуацію невизначеності в Україні та світі.

Газовики застерегли від фатальної помилки: що не можна робити при відключенні світла чи тепла

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Українці живуть у складних реаліях, коли будь-якої миті може статися аварійне відключення електроенергії та опалення. Часом у спробах знайти альтернативний спосіб обігріти житло використовують метод із цеглою та газовою плитою. Газовики попереджають, що у такий спосіб опалювати житло категорично не можна, адже існує високий ризик отруїтися чадним газом. Водночас фахівці наголошують, що, крім небезпеки, такий метод несе й інші негативні наслідки, зокрема для гаманця. Витрата газу для обігріву навіть невеликої площі буде досить великою, що позначиться на сумах у платіжках.

Залужного їй було мало? Скандалістка Безугла вже готова "проїхатися" по Сирському

Олександр Сирський
Олександр Сирський

Новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вже отримав перші "відгуки" від скандально популярної нардепки Маріанни Безуглої. Вона заявила, що надає йому лише один місяць на кардинальне реформування армії. Інакше вона "проїдеться" по ньому, як зробила це з Валерієм Залужним. На її думку, українські військові та розвідка вже демонструють фантастичні успіхи, зокрема топлячи російські кораблі дронами без втрат в особовому складі. Тож головнокомандувач має лише посилити цей тренд, запровадивши кардинальні зміни у системі управління ЗСУ та логістики.

Тарнавський повідомив, що українці потрапили у полон при виході з Авдіївки

Авдіївка, скріншот: YouTubr
Авдіївка, скріншот: YouTubr

Авдіївський напрям - один з найстрашніших, за яким спостерігають всі зі щемом серця. За наказом головнокомандувачів, українські воїни, зайняли позиції на другому рубежі та вийшли з міста. Однак при виході українських військовослужбовців, деяка кількість з них потрапила в ворожий полон. Про це повідомив командувач стратегічного угрупування військ Таврія Олександр Тарнавський. Вихід особового складу відбувався відповідно до плану, який був розроблений з урахуванням різних сценаріїв подій. Однак, в кінці під тиском переважаючих сил, деякі наші бійці опинилися в полоні.

До літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

До кінця опалювального сезону на нас не чекають зміни у тарифах на комунальні послуги. Це стало відомо завдяки голові Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, який озвучив це у ефірі телемарафону. Незважаючи на це, Закон, який запроваджує мораторій на підвищення цін на природний газ та послуги теплопостачання, продовжує працювати. Влітку ціни на електроенергію змінилися, але це було зроблено для накопичення коштів на відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення безперебійного постачання електроенергії в зимовий період.