Відмінні новини для громадян: до кінця опалювального сезону на нас не чекають зміни у тарифах на комунальні послуги. Це стало відомо завдяки голові Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, який озвучив це у ефірі телемарафону.

Незважаючи на це, Закон, який запроваджує мораторій на підвищення цін на природний газ та послуги теплопостачання, продовжує працювати.

комунальні платежі
комунальні платежі

Влітку ціни на електроенергію змінилися, але це було зроблено для накопичення коштів на відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення безперебійного постачання електроенергії в зимовий період. Про це сказав Андрій Герус.

Тарифи на комунальні послуги, такі як електроенергія, газ, теплопостачання та вода, формуються на основі різних компонентів, що залежать від цін на різні види палива.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Сонячна енергетика, скріншот: YouTube
Сонячна енергетика, скріншот: YouTube

Експерти зазначають, що їх завданням є проводити аналіз кожного тарифу окремо та забезпечувати якісне надання послуг у рамках чинних тарифів.

Крім того, держава впроваджує стимули для комунальних підприємств, особливо у сфері використання сонячної енергії. Це дозволить підприємствам економити кошти, скорочуючи обсяги закупівель електроенергії, а, можливо, і продавати надмірну енергію.

Загалом такі кроки спрямовані на економію коштів, які можуть бути використані для модернізації підприємств та впровадження енергоефективних заходів.

Раніше ми писали про те, що за теплі батареї віддамо останні гроші: суми в платіжках за опалення зросли на 30%

Крім того, Знай.ua повідомляв, у постачальника буде всього місяць: українцям обіцяють знизити платіжки за комунальні

Також наш портал інформував, що в Україні встановили нові тарифи на воду.