Нестабільність на валютному ринку України продовжується. 14 лютого національна грошова одиниця знову втратила ціну по відношенню до іноземних валют .

Згідно з моніторингом, середній курс продажу долара на готівковому ринку зріс ще на 10 копійок – до 38,40 гривні за одиницю. У той же час євро подешевшав на 5 копійок, опустившись до позначки 41,65 гривні.

Курс валют. Фото: скрін youtube
Курс валют. Фото: скрін youtube

На міжбанківському валютному ринку долар США також зміцнив позицію. Його курс виріс на 1 копійку до 38,15–38,17 гривні за долар. Для порівняння: напередодні, 13 лютого, регулятор встановив максимальне за останній місяць значення – 38,1264 гривні за долар США ( +0,23 грн.).

Отже, негативна тенденція до послаблення національної валюти проти долара США продовжується. Фахівці ринку прогнозують збереження волатильності гривні також у найближчій перспективі через ситуацію невизначеності в Україні та світі.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Що буде з курсом валюти протягом весни, влітку і під кінець року - залишається загадкою навіть для прогнозистів. І ще цікавим питанням є те, чи валюта стабілізується, коли і якщо США схвалить виділення фінансової допомоги нашій країні.

Нагадаємо, валютна "лихоманка" чи стабільність: експерт розповів, що буде з курсом долара у середині лютого

Як повідомляв "Знай.uа", американські гірки або фіксований курс: у Нацбанку розповіли, що буде з доларом у 2024 році

Знай.ua писав, НБУ змінює правила: як це вплине на валютний курс і ваші грошові рішення