У 2024 році, деяким українцям, які володіють нерухомістю потрібно сплатити податки. Це стосується власників, чия нерухомість перевищує допустимі законом норми.

Для кожного розмір податку розраховується індивідуально. Про те, хто звільняється від сплати податку на квартири розповіли в ДПС у Львівській області.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

Від сплати податку за "зайві метри" звільняються українці, які проживають на території, де ведуться бойові дії. Окрім цього, не платити можуть люди, житло яких, розташоване на тимчасове окупованій території. Українці, квартири будинки яких стали непридатними для проживання також звільняються від сплати податків.

Які ще категорії українців можуть не платити за зайве

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

1) багатодітні родини,

2) матері, які виховують дітей сиріт або дітей з інвалідністю самотужки,

3) учасники антитерористичної операції

4) освітні заклади,

5) релігійні організації.

Багатьох українців цікавить питання, чи потрібно платити цей податок літнім людям. На це питання також відповіли в податковій.

Багатоповерхівка, скріншот: YouTube
Багатоповерхівка, скріншот: YouTube

За словами спеціалістів, нерухомість пенсіонерів також підлягає оподаткуванню. Адже вік житла не скасовує його обов'язку сплачувати за надлишкову площу житла до державного бюджету України. Цьогоріч сплату податку на нерухомість проводиться за звітний 2023 рік.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні оновили список машин, які потрапляють під податок

Раніше портал Знай інформував, податки на квартири та будинки: хто має сплатити підвищені суми

Також наш портал повідомляв, податок на город та землю не для всіх: хто звільняється від його сплати