У військовий стан громадяни не звільняються від сплати земельного податку. Проте, деякі українці мають повне право платити податок за пільгами.

Законом передбачено право на пільги для платників земельного податку. Вони можуть стосуватись лише фізичних осіб. Про те, хто в списку повідомляє ДПС у Львівській області.

Город, скріншот: Youtube
Город, скріншот: Youtube

Не платити земельний податок зовсім можуть такі громадяни:

  • Люди з інвалідністю 1 та 2 групи;
  • Фізичні особи, які мають на вихованні 3 або більше неповнолітніх дітей;
  • Пенсіонери, котрі вийшли на пенсію за віком;
  • Ветерани, та особи, на яких поширюється дія закону "Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту";
  • Фізичні особи, визнані постраждалими від Чорнобильської катастрофи.

Земельний пай, скріншот: YouTube
Земельний пай, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Також від сплати податків звільняються громадяни, на яких поширюється закон від 1993 року, про "Статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту".

Ветерани війни – особи, що брали участь у захисті Батьківщини, чи у бойових діях на територіях інших держав. Також це громадяни, які отримали інвалідність у наслідок війни. Тобто, ветеранами вважаються громадяни, котрі брали участь в антитерористичній операції, в об’єднаних силах та відповідно до норм цього закону визнані ветеранами.

Земля. Фото: Youtube
Земля. Фото: Youtube

Якщо фізична особа має у власності декілька ділянок одного типу, вона має подати до 1 травня поточного року заяву, на застосування пільги. Пільга починає діяти зі звітного періоду, від дати, коли буде подана заява.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналку сплатить держава: хто з українців може не переживати за платіжки

Раніше наш портал інформував, українцям дають шанс на допомогу в оплаті платіжок: три лазівки, за яких призначать виплати

Також портал Знай повідомляв, платити за комуналку можна вдвічі менше: кого з українців не розорять платіжки