Деякі категорії українців можуть не перейматися платіжками, оскільки комунальні послуги за них фактично сплатить держава. Хто може сподіватися на такий привілей, розповіли на порталі Пенсійного фонду України.

В Україні є категорії громадян, які мають право на пільги, зокрема, на 100-відсоткову знижку на оплату комунальних послуг. Тобто фактично ці витрати перебирає держава. Така ж пільга передбачена і на придбання твердого, а також рідкого пічного побутового палива та зрідженого газу.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Хто може не перейматися платіжками

Претендувати на 100-відсоткову знижку на комуналку можуть пенсіонери, які працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості.

Перелік професій:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще
  • педагогічні працівники;
  • медичні та фармацевтичні працівники;
  • спеціалісти із захисту рослин;
  • працівники музеїв, бібліотек;
  • працівники державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

При цьому пільга надається в межах встановлених норм і не може бути призначена членам сім'ї пільговика. Пільга надається протягом дванадцяти місяців із місяця визначення такого права, а для її оформлення потрібно звернутися до органів ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, легко оформити і ще простіше втратити: хто з українців може залишитися без субсидії.

Також наш портал інформував, виплати не отримаєте, якщо припуститеся цих помилок: у Пенсійному фонді звернулися до українців.

Крім того, ми писали, українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку.