Ринок праці оживляється, але кількість офіційних безробітних з початком війни зросла у рази. Українці, які мають роботи, можуть отримати державну компенсацію у вигляді допомоги по безробіттю. Про це нагадали у Центрі зайнятості.

Починаючи з 1 січня мінімальна заробітна плата складає вже 7100 гривень. У зв’язку з цим, всі виплати, які прив’язані до мінімалки також підвищаться. Це стосується і допомоги по безробіттю.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Розміри допомоги

Під час воєнного стану, максимальний розмір допомоги по безробіттю становитиме не більше 7100 гривень. Таку виплату можуть отримати громадяни, які мають велику кількість страхового стажу.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю – 1500 гривень. Вона належить тим громадянам, які вважаються безробітними 12 місяців та мають стаж роботи менш як 7 місяців.

Обмін грошей. Фото: скрін youtube
Обмін грошей. Фото: скрін youtube

Виплачується вона залежно від періоду безробіття. У перші пів року виплачується 100 відсотків від дозволеної суми. Надалі сплачується 50 відсотків. Якщо особа, котра стала на облік як безробіття, має стаж не менше 15 років та протягом цих 15 років не отримувала допомогу по безробіттю, до суми додається 10 відсотків.

Безробіття. Фото: скрін youtube
Безробіття. Фото: скрін youtube

Окрім цього, сума буде залежати і від середньомісячного доходу на останньому місці роботи та на якій підставі відбулось звільнення. Для отримання допомоги по безробіттю варто звернутись до найближчого Центру зайнятості.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, майже по 50 гривень? Експерти попередили чого чекати від курсу долара

Раніше наш портал інформував, українським працівникам обіцяють "райські умови": більше відпочинку та менше паперової тяганини

Також портал Знай повідомляв, арешти рахунків вже не за горами? Податкова передасть усі важливу інформацію Польщі