Чимало наших читачів встигли зауважити, що з початку опалювального сезону в Україні практично не застосовували масштабних відключень електрики. Однак, за словами експертів, розслаблятися ще зарано.

Про це стало відомо завдяки заяві глави компанії "Укренерго" Володимира Кудрицького в інтерв'ю "Українському радіо".

Українці без світла, фото Getty Images
Українці без світла, фото Getty Images

"Цієї зими нам графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося. Були локальні пошкодження енергооб'єктів у різних регіонах - останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровську область", - сказав він.

З його слів, подачу електрики споживачам відновлювали досить швидко.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Українці без світла, NurPhoto
Українці без світла, NurPhoto

"І взагалі по країні масштабних проблем справді поки що вдавалося уникнути", - розповів Кудрицький.

Водночас, керівник "Укренерго" підкреслив, що розслаблятися ще рано і нагадав про необхідність економного споживання електроенергії.

Українці без світла, фото: Unian
Українці без світла, фото: Unian

"По-перше, опалювальний сезон таки ще не завершений, ще можуть бути холодні періоди, коли споживання зростає і енергосистемі важче його покривати. А по-друге, на жаль, ворог може атакувати енергосистему не лише взимку, тому ми маємо все бути готові і не забувати про економне споживання енергоресурсів, особливо вранці та ввечері, коли на енергосистему є найбільше навантаження", - додав Кудрицький.

Нагадаємо, боржникам обіцяють "вирвані роки": тепер методи стануть радикальними.

Раніше повідомлялося, зробіть це обов'язково, щоб не отримувати сумні платіжки за світло.

Також, заборгували велику суму і боїтеся арешту майна? Що у вас не зможуть відібрати список речей.