Освітня сфера Естонії готується змін на користь державної мови. З вересня деякі школи, які досі викладали російською, переходять на естонську як єдину для викладання .

Таке рішення безпосередньо стосуватиметься і українських дітей-біженців. Як повідомляє заступник мера Таллінна Андрій Канте, у школі Räägu, заснованій для українців, набір у перші класи припиняється.

Шведська школа, скріншот: Youtube
Шведська школа, скріншот: Youtube

Учнів переведуть до найближчих шкіл за місцем проживання - повністю з естонською мовою викладання. Те саме стосується четвертих класів. Отже, на Räägu чекає трансформація. До осені необхідно залучити нових викладачів, які вільно володіють державною мовою.

Натомість нинішні українські педагоги переважно не відповідають таким вимогам... Зрештою, у планах чиновників закрити школу повністю, коли нинішній перший клас досягне шостого.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Школа. Фото: Youtube
Школа. Фото: Youtube

Інші українські учні віком від 7 класу вже навчаються у школі Vabaduse, де 60% предметів викладають естонською.

Перехід на одномовне навчання школярів супроводжуватиметься зростанням вимог до викладацького складу. Вчителі мають пройти мовні тренінги та підтвердити рівень естонського.

Нагадаємо, українським сім'ям з дітьми виплачують кошти на необхідне : хто може отримати

Як повідомляв "Знай.ua", весняні канікули вже на порозі: коли школярі підуть на відпочинок і скільки він триватиме

Знай.uа писав, "на 5 або на 6 років закрили..": українська співачка СолоХа шокувала визнанням про складне дитинство , ув'язнення мами та буллінг у школі