Не завжди у будні є час та сили для того, щоб готувати їжу. Після важкого робочого дня чудовим варіантом вечері стане салат із супермаркету. Однак чи безпечечно вживати такі готові страви, та чи несуть вони небезпеку з'ясував відомий у соцільних мережах хімік Гліб Репіч.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВін придбав чотири популярні майонезні салати у відомій мережі "Ашан". Під його перевірку потрапили: олів'є, європейський, курячий та крабовий.
Головною ціллю Репіча було зрозуміти, чи є у салатах небезпечні маркери фекального забруднення та бактерії кишкової палички. Вони викликають отруєння та розлади шлунку.
Хімік ватною паличкою набрав матеріал та помістив його у пробірки.
Трохи згодом він відніс усі зразки до професійної лабараторії, де професіонали таки виявили небезпечний салатик.
"У олів'є виявили дві бактерії, які широко зустрічаються у природі і серйозної небезпеки не несуть. Така ж сама ситуація із курячим салатом. А от у європейському знайшли Enterobacter cloacae - сама назва говорить про те, звідки ця бактерія взялася. Це маркер фекального забруднення. У готових продуктах ця бактерія не допускається", - розповідає Репіч.
Такий експеримент дуже сподобався українцям і відео назбирало майже 2 тисячі лайків та тисячі пеерглядів. Користувачі мережі просять хіміка завітати і до інших мереж.
Нагадаємо, непомірні ціни змушують українців відмовлятися від олії: як далі змінюватиметься вартість
Як повідомляв "Знай.uа", чи стане цибуля "золотою": експерти розповіли, як зміниться ціна популярного овоча
Також, які продукти підготувати, якщо боїтеся масового голоду: вони не пропадають роками