Для українців, що перебувають у цих країнах планують змінити умови перебування. Допомога розшириться і з’являться перші можливості у країнах.

В Ізраїлі громадянам будуть надавати візи типу 2А5, згідно з офіційними повідомленнями посольства. Вона відкриває перші серйозні можливості у країні. Ці візи доступні особам, які прибули після 24 лютого 2022 року та підпадають під директиву про колективний захист.

Українські біженці. Фото: скрін youtube
Українські біженці. Фото: скрін youtube

Завдяки цій візі українці зможуть:

  • Офіційно працевлаштуватись;
  • Відкрити банківський рахунок;
  • Оформити медичну страховку.

Візи будуть видаватись не пізніше 3 березня цього року. Для отримання українцям варто звернутись до територіального відділення Управління у справах народонаселення та міграції.

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Українські біженці Фото:GettyImages
Українські біженці Фото:GettyImages

Перебування у Швеції

Уряд Швеції планує суттєво розширити підтримку українських біженців. Про це написали в TV4.se. Наприклад, планують надати номер соціального страхування, що надає доступ до багатьох послуг. Окрім того, матеріальна допомога таким особам також зросте.

Влада країни розробляла ініціативу, яка покликана допомогти українцям придбати шведський номер соціального страхування. Міністерство міграції Швеції заявило, що цей доступ дає українцям не тільки розширені медичні можливості, але і право на велику матеріальну підтримку. У такому випадку багато українців у Швеції будуть мати можливість користуватись повною освітньою програмою шведською мовою.

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

Добова сума допомоги наразі становить 71 шведську крону, а підвищити планують до 308 шведських крон. За один місяць перебування у Швеції українці можуть отримувати 802 євро. Цей проєкт розрахований на мігрантів, котрі понад рік перебувають у країні та не планують виїжджати.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, у харків'янки відібрали сина через те, що вона – мусульманка: звинуватили у тероризмі та позбавили прав

Раніше наш портал інформував, Нідерланди хочуть вигнати українських біженців: так же далеко, як Альпи

Також портал Знай повідомляв, де найпростіше отримати громадянство: нерухомість, проживання, народження