Повірка лічильників – важлива справа, яку не варто ігнорувати, інакше це вилляється у чималі витрати. Про це пише видання Телеграф.

Ще минулого року обов'язкова повірка лічильників був відновлена. Ігнорувати процедуру не варто, тому що будь-яке пошкодження, або ж неправильні показники можуть коштувати досить дорого. Щоб дізнатись, коли варто проходити повірку на прилад, варто подивитись дати у документі на нього.

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Повірка може тривати по-різному. Деякі лічильники проходять її за годину, для деяких строк 5 днів. Це залежить від стану та справності приладу. Тож варто знати, за що повинен платити споживач при повірці, а за що платить постачальник.

Постачальник має оплатити:

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще
  • Повірку лічильника на газ;
  • Повірку лічильника на електроенергію.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Споживач оплачує:

  • Повірку лічильника водопостачання;
  • Повірку лічильника теплопостачання.

Після того, як лічильник повірять і монтують після цього, споживач має отримати на руки акт про проведення робіт. Там будуть написані результати перевірки та дата наступної.

Газовий лічильник. Фото: скрін youtube
Газовий лічильник. Фото: скрін youtube

Повірка важлива тим, що її невчасне проведення може призвести до нарахування платіжок за загальними нормами, а не за показниками. А загальні норми можуть бути набагато більші, ніж ваше реальне споживання. Окрім того, самотужки ремонтувати лічильник при поломці також не варто. Це може призвести до неправильного нарахування показників, або ж повного виходу з ладу. Про несправність приладу потрібно повідомити ваші компанію, яка обслуговує.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, не тільки за себе, а ще й за сусіда: чому українці змушені додатково платити

Раніше наш портал інформував, завжди під контролем: "Газмережі" поділилися секретами управління лічильником

Також портал Знай повідомляв, може погано закінчитися: енергетики зробили важливе попередження