Побутовим споживачам електроенергії нагадали дуже важливе правило щодо лічильників, яке не можна ігнорувати. Відповідне попередження опублікували на facebook-сторінці "Закарпаттяобленерго".

Фахівці обленерго нагадують, що електролічильники підлягають регулярно перевірці та заміні. При цьому споживач не має права відмовитись від цієї процедури.

Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube
Заміна електролічильника. Фото: скрін youtube

"Демонтаж та заміну проводить виключно представник оператора системи розподілу (ОСР) (після пред’явлення ними службових посвідчень) у присутності споживача або уповноваженої особи, і споживач не повинен перешкоджати йому в цьому", - констатували енергетики.

Ігнорувати це правило вкрай не рекомендується, оскільки систематичний недопуск фахівця до лічильника може погано закінчитися. У таких випадках передбачені "санкції" у вигляді відключення електроенергії споживачеві.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Зрештою, побутовому споживачеві все-таки доведеться надати фахівцеві доступ до лічильника, а потім ще й оплатити послуги з повторного підключення домогосподарства до електромережі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, хотіли як краще, а вийшло як завжди: як українці власноруч збільшують суми у платіжках за світло.

Також наш портал інформував "космічні" суми за комуналку: що робити українцям, які не згодні з цифрами у платіжках.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чиновники виправдалися, чому скасовано мораторій на заборону відключення електроенергії: "Сприйняли як можливість..."