Зима – час, коли наші кошики стають яскравішими завдяки свіжим фруктам. Однак, окрім візуального задоволення, кожен сезон несе в собі зміни в ціновій політиці на ринку.

Давайте проведемо фруктове дослідження та розглянемо, які зміни відбулися у ціновому сегменті яблук, бананів та апельсинів в Україні. Найактуальнішими цінами поділився портал Мінфін.

Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube
Фрукти в супермаркеті, скріншот: YouTube

У цінах на апельсини відбулося кілька змін: вартість апельсинів знизилася з 73,67 грн/кг до 70,23 грн/кг.

Однак апельсини з Єгипту подорожчали, збільшившись із 53,65 грн/кг до 57,10 грн/кг. Напрочуд, ціни на апельсини преміум-класу різко впали з 74,60 грн/кг до 57,45 грн/кг, що приємно здивувало споживачів.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на апельсини / фото: скріншот Мінфін
Ціни на апельсини / фото: скріншот Мінфін

Цікаво відзначити, що у супермаркеті Varus звичайні апельсини продаються за 114,90 грн/кг, тоді як в Auchan їхня ціна становить лише 47,90 грн/кг.

Банани теж не залишилися осторонь змін у ціні, піднявшись з 63,66 грн/кг до 64,77 грн/кг.

Ціни на банани / фото: скріншот Мінфін
Ціни на банани / фото: скріншот Мінфін

Ціни на українські яблука залишилися незмінними – 19,41 грн/кг. У той час, як яблука Айдаред подорожчали з 21,35 грн/кг до 23,40 грн/кг.

Ціни на яблука / фото: скріншот Мінфін
Ціни на яблука / фото: скріншот Мінфін

Відмінності в цінах у супермаркетах також помітні: Metrо пропонує яблучка за 21,73 грн/кг, Varus – за 15,90 грн/кг, Novus – ха 20,59 грн/кг.

Крім того, Знай.ua повідомляв, борщ доведеться їсти без сметанки: супермаркети оновили ціни на популярні молочні продукти.

Раніше стало відомо про те, що доведеться вибирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду

Український сніданок дешевшає : супермаркети показали нові ціни на яйця, гречку та цукор