Перерахунок вартості комунальних послуг затверджений Кабінетом Міністрів України. Перерахують вивіз сміття, водопостачання та теплопостачання. Про це повідомив Денис Шмигаль в своєму каналі Телеграм.

"Затверджуємо порядок здійснення перерахунку вартості комунальних послуг з постачання тепла, води та вивезення сміття. Це чіткий алгоритм, що ґрунтується на принципі "плати за те, що отримав", – інформував міністр.

Комунальні послуги, кадр з відео
Комунальні послуги, кадр з відео

Він акцентував увагу на тому, що якість послуг повинна бути високою і споживач має бачити за що він реально платить кошти. Не забув він згадати, що тарифи на всі комунальні послуги до кінця опалювального сезону не зміняться.

Перерахування буде здійснюватися тільки за період, в якому послуги не надавались, були неякісними, або недостатніми. Урядом був затверджений чіткий порядок, згідно з яким буде перераховуватись плата. Визначено відповідні кількісні та якісні характеристики та критерії, яким повинні відповідати комунальні послуги. Також було визначено і порядок перерахунку, залежно від типу договору між постачальником та споживачем.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

оплата комунальних послуг, фото Pxhere
оплата комунальних послуг, фото Pxhere

Будуть визначені і умови, які не передбачають проведення перерахунку. Тож щоб отримати перерахунок, надані, або недостатньо надані комунальні послуги повинні відповідати деяким критеріям. Саме критерії будуть відомі згодом, як і алгоритм дій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям компенсують майже 1000 гривень за зимову комуналку: хто отримає гроші

Раніше наш портал інформував, гаманці спорожніють ще сильніше? Українців може очікувати підвищення тарифів на проїзд

Також портал Знай повідомляв, доведеться обирати між їжею та платіжками: коли зростуть тарифи на газ, тепло та гарячу воду