Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є важливі новини. Так, експерт із питань у сфері енергетики та ЖКГ Олег Попенко прокоментував проблематику "липових" боргів за електроенергію. Що особливо актуально після скасування мораторію на штрафи та відключення світла за борги.

Про це стало відомо завдяки новій бесіді Олега Попенка з редактором порталу "Хвиля" Юрієм Романенком, відео обговорень доступне в мережі YouTube.

Квітанції, скріншот: YouTube
Квітанції, скріншот: YouTube

"Вони не просто намальовані, вони реально намальовані. Десятки прикладів про борги за комунальні послуги, які надули. Наприклад, у місті Куп'янськ усі мешканці отримали від окупаційної влади платіжки за електроенергію за сім місяців. Коли наші війська звільнили Куп'янськ, Харкове Обленерго виставило їм свої платіжки Це лише один приклад.

Олег Попенко, скріншот: YouTube
Олег Попенко, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Торік у Сумах усі мешканці багатоквартирних будинків (не знаю щодо приватного сектору) отримали подвійні платіжки за газ від невідомої газової компанії. Скільки людей сплатило, невідомо...

Найстрашніший для мене особисто приклад: три дні тому спілкувався із друзями, у них син жив у Маріуполі. Як тільки почалося вторгнення, він зміг швидко виїхати і зараз перебуває в Ізраїлі. Досі він отримує комунальні платіжки з Маріуполя від українських комунальних компаній", - розповідає Попенко.

Попенко навів у приклади також кричущі випадки, коли платіжки за комуналкою приходять на зруйноване окупантами житло:

"У Запорізькій області, у Бердянську, люди, які там жили, отримують платіжки. Уявіть рівень цих розрахунків, і це лише одна частина того, що можуть намалювати. Ось окремий приклад: місяць тому у Кривому Розі було показано зруйнований будинок, і там ходив". людина від комунального підприємства, розносячи платіжки. Він узяв та повісив пакет із платіжками на паркан зруйнованого будинку, виписуючи платіжки за електроенергію мешканцям цього будинку. Це одна частина проблеми. Друга частина — це незаконні платіжки, які виставляються порушуючи закон”.

Нагадаємо, лютневе підвищення тарифів: українці обомліють від нових платіжок.

Раніше повідомлялося, що українці щодня "розгрібають" $35 мільйонів за кордоном: НБУ б'є на сполох.

Також, 2,64 за кВт – дуже мало: українцям назвали "правильну" ціну за електроенергію, потягнуть не всі.