В засобах масової інформації та соціальних мережах шириться інформація про підвищення тарифів на електроенергії. Версії звучать різні, але найпопулярніша з них - платити доведеться вдвічі більше.

Однак, Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, чи справді потрібно очікувати збільшення тарифу та коли це відбудеться. Про це він розповів в телемарафоні новин.

Тарифи на електроенергію / фото
Тарифи на електроенергію / фото

За словами міністра, до кінця опалювального сезону уряд не збирається змінювати ціну електроенергії для населення. Ба, більше, Галущенко запевнив, що не розглядають і можливості зробити це після 30- квітня.

"Таких планів на сьогодні в проєкті обговорень не існує... І відповідні рішення прийняті. Є відповідна постанова, яка діє до кінця квітня, яка встановлює відповідний рівень тарифів" пояснив чиновник

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Влітку 2023 року, уряд підвищив тариф для населення до позначки в 2,64 гривні за кВт-год. Зараз ця ціна залишається чинною.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube
Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Нещодавно уряд скасував заборону відключення світла боржникам. Тому, Міністр прокоментував і це рішення. За словами Галущенка, люди зловживали можливістю не платити, тому утворився величезний борг. Водночас, відключення від електроенергії не стосуватиметься українців, які мешкають в прифронтових та тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українці стикаються з платіжками 5-6 тисяч гривень за світло, але відповіді нульові

Раніше портал Знай інформував, зростання тарифу на електроенергію: у YASNO зробили важливе оголошення

Також наш портал повідомляв, одразу на 50%: українцям можуть підвищити тариф на проїзд у тролейбусах