Можливе підвищення проїзду у комунальному транспорті чекає на мешканців одного з українських міст. Тариф може подорожчати одразу на 50%. Про це повідомляє "Кременчуцька газета".

У Кременчуці Полтавської області можуть порушити питання щодо підвищення тарифів на проїзд у тролейбусах. Чинний тариф перестав окупати витрати через відчутне подорожчання електроенергії.

Тролейусна зупинка.. Фото: Youtube
Тролейусна зупинка.. Фото: Youtube

Так, якщо зараз мешканці міста платять за проїзд по 10 гривень, то надалі планку можуть підняти до 15 гривень. Тобто тариф на комунальний транспорт подорожчає одразу на 50%.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький заявив, що наразі не йдеться ні про підвищення, ні про зниження тарифу. Він підтвердив, що тариф, що діє, не окупається і різниця покривається за рахунок міського бюджету. Але це буде доти, доки будуть гроші. У разі дефіциту фінансів доведеться йти на підвищення цін на проїзд.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Громадський транспорт, фото: Знай.ua
Громадський транспорт, фото: Знай.ua

Крім того, він додав, що цінник на проїзд у 10 гривень було встановлено з урахуванням тарифу на електроенергію – 2 гривні. Нині він виріс у кілька разів – до 8 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям видаватимуть пільгові картки для безкоштовного проїзду в міському транспорті: хто отримає.

Також наш портал інформував, а потяг уже поїхав, доки у укритті сиділи: як розбиратися з Укрзалізницею, якщо не встигли на потяг через тривогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в "Укрзалізниці" зізналися, чи чекати на підняття цін на квитки в 2024 році: "Зараз ми веземо все і всіх".