В кінці грудня уряд прийняв рішення про продовження строку ідентифікації пенсіонерів до 31 березня 2024 року включно. Ця процедура передбачена для літніх людей зі статусом ВПО, які набули його до 24 лютого 2022 року та отримують виплати в "Ощадбанк".

Про те як пройти ідентифікацію та не втратити пенсію, розповіли в Головному управління Пенсійного фонду в Дніпропетровській області.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Пенсіонери, які мають пройти цю процедуру, можуть зробити це особисто або через сервіси ПФУ в режимі онлайн. Всього існує 6 способів, з яких потрібно обрати один - найбільш зручний.

Як пройти ідентифікацію

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

1) Особисте звернення пенсіонера до органів Пенсійного фонду

2) Авторизація в особистому кабінеті на порталі ПФУ, за допомогою КЕП "Дія. Підпис"

3) Пройти ідентифікацію можна і за допомогою відеозв'язку на порталі ПФУ. Для цього потрібно подати заявку через сайт Пенсійного фонду, після чого вам повідомлять дату та час проведення відеозустрічі.

4) пройти процедуру можна і в "Ощадбанку"

Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Карта "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

5) обмін між ПФУ та Мінісоцполітики даними про зміну місця проживання ВПО за останні 6 місяців.

6) Надсилання до органів ПФУ документа, який посвідчує факт, що людина жива та заяви про продовження виплат. Зробити це потрібно поштою або через електронні ресурси з дотриманням вимог до таких документів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пощастить багатьом, але по-різному: як зміняться пенсії українців після 1 березня

Раніше портал Знай інформував, бонус для пенсіонерів викличе лише сльози: обіцяють додати від 20 до 150 гривень

Також наш портал повідомляв, пенсіонерам у 2024 році додадуть майже 1000 грн до виплат: є одна вимога