Трохи більше місяця залишається до наймасштабнішого перерахунку пенсій у 2024 році. Розмір виплат зміниться у більшості пенсіонерів, проте кожному поталанить по-різному. На що можуть розраховувати люди похилого віку, пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За час повномасштабної війни уряд уже провів два масштабні перерахунки пенсійних виплат у 2022 та 2023 роках. Також щорічну індексацію буде проведено з 1 березня 2024 року, незважаючи на дефіцит держбюджету.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

За попередніми розрахунками пенсії українців зростуть у середньому на 13%. Державний бюджет передбачає витрати на соціальну сферу у розмірі 470 мільярдів, що на 25 мільярдів гривень більше, ніж торік.

Варто врахувати, що індексація зачепить більшість українських пенсіонерів, але показник 13% буде застосовано не всім. Це середнє та дуже приблизне значення. Фактичний розмір збільшення пенсії буде у всіх різний.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонерка, фото YouTube
Пенсіонерка, фото YouTube

Конкретний відсоток підвищення розраховується як сума від половини інфляції за попередній рік та половини середнього річного зростання зарплат протягом останніх трьох років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Також наш портал інформував, мінімалку, "бонус" 292 грн та вимоги до стажу: пенсіонерам розповіли, як зміняться виплати у 2024 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щороку вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни.