Українські пенсіонери можуть отримувати величезну кількість надбавок до виплат, але, як правило, такі бонуси не сильно покращують їхнє фінансове становище. Хто може отримати додатково від 20 до 150 гривень, повідомляє Пенсійний фонд України.

Більшість українців, на жаль, не може похвалитися високими пенсіями. Водночас деякі категорії громадян крім основної виплати можуть отримувати надбавки та доплати, які трохи покращують їхнє становище.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Так, наприклад, пенсіонери можуть отримувати надбавки за додатковий стаж – за кожний рік понад 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Максимальна сума такої доплати – 20,9 гривні за кожен рік стажу понад норму.

Тобто якщо жінка має 35 років стажу, то розмір надбавки становитиме – 104,5 гривні. Водночас чоловікам потрібно мати 40 років стажу, щоб отримувати таку доплату.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Додаткову виплату у розмірі 150 гривень можуть отримувати пенсіонери, які самостійно виховують дитину віком до 18 років. Щоб доплату почали нараховувати, необхідно звернутись до ПФУ з відповідною заявою.

Водночас в Україні продовжують діяти надбавки за вік – 300, 456 та 570 гривень. Виплачувати їх обіцяють і у 2024 році, незважаючи на можливі фінансові труднощі через затримку допомоги від міжнародних донорів.

Раніше портал Знай повідомляв, у Пенсійному фонді попередили українців: стаж не зарахується, якщо не зробите це.

Також наш портал інформував, в Україні збільшили мінімальний внесок для нарахування пенсії: як це вплине на виплати.

Крім того, ми писали, в Україні пенсіонерам дозволили "пройти тест", щоб не втратити виплати: що потрібно робити.