На пенсійній картці не варто зберігати свої заощадження. Після 6 місяців "тиші" на рахунку, його блокують і для того, щоб отримати гроші, необхідно буде повторно звертатись до Пенсійного Фонду.

Про це заявила заступник голови Мінсоцполітики Дар'я Марча під час ефіру телемарафону.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Вона попередила українців про те, що вони можуть втратити пенсії.

Справа у тому, якщо карта не використовується протягом тривалого часу, з неї не знімаються та не переказуються гроші, Пенсійний Фонд перестає на неї нараховувати виплати. Окрім того, рахунок блокують і пенсіонер не зможе користуватися своїми заощадженнями.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Кращу у такому випадку відкрити депозит.

Таке рішення мотивується тим, що пенсіонери, які півроку не користуються коштами, просто могли померти і гроші їм вже не потрібні.

Не варто також забувати і про те, що нерідко рахунками літніх людей користуються шахраї, тож щоб не наражати себе на небезпеку, краще знімати нараховані кошти.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Однак не варто переживати, що ваші гроші хтось забере. Виплати можна поновити і зняти накопичення.

Для цього необхідно звернутися із необхідними документами та заявою до Пенсійного Фонду та пояснити причину піврічного ігнорування виплат.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитись без виплат

Раніше портал Знай інформував, збільшення пенсії на 54%: хто може отримати таку унікальну можливість

Також наш портал повідомляв, робота українців закордоном: чи отримають пенсію ті, хто працював у Польщі