Пенсія — це одне з найважливіших соціальних забезпечень, але не всі хочуть йти на неї одразу після досягнення відповідного віку. І українці отримали унікальну нагоду збільшити свої пенсійні виплати на 54%, якщо вони вирішать відкласти свій вихід.

Основний розмір виплати може бути значно вищим, якщо людина вирішить оформити свою пенсію пізніше за встановлений термін, повідомляє голова ГУ ПФУ в Донецькій області Наталія Рад.

Пенсіонерка, скріншот відео
Пенсіонерка, скріншот відео

Пенсія за віком може бути призначена громадянам у встановленому порядку, але рішення про перехід на пенсію залишається за кожною людиною. Однак, якщо людина вирішить перейти на пенсію не відразу, а пізніше, вона може отримати значне збільшення розміру пенсійних виплат.

За новими правилами, основна сума виплати збільшуватиметься:

  • 0,5% за кожний місяць страхового стажу з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, за відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців;
  • 0,75% за кожний місяць страхового стажу з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку за відстрочку виходу на пенсію на строк понад 60 місяців.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Наприклад, за кожний рік відстрочення передбачено збільшення у розмірі 6% до виплати. Таким чином, якщо піти на пенсію на два роки пізніше, покладено надбавку12% і так далі. Відстрочення виходу на пенсію на шість років дозволить підвищити основний розмір пенсії на 54%.

Важливо враховувати, що збільшення розміру пенсії враховує лише повні місяці страхового стажу. Якщо людина пропрацювала неповний місяць, то збільшення основного розміру пенсії за цей місяць не враховуватиметься.

Ця можливість може бути цікавою тим, хто продовжує працювати після досягнення пенсійного віку і планує відкласти свій вихід на заслужений відпочинок, щоб отримати велику пенсію.

Також наш портал повідомляв, хто має право на особливу пенсію: подробиці та розміри виплат

Раніше Знай.ua стало відомо про те,які доходи враховує Пенсійний фонд при розрахунку субсидії

Вам буде цікаво дізнатися, щодеяким пенсіонерам тричі підвищать виплати: кому пощастить