Українським пенсіонерам можуть "заморожувати" рахунки, на які нараховуються виплати. Хто ризикує залишитися без доступу до грошей, йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

Пенсійний фонд активно моніторить одержувачів виплат і в окремих випадках може призупиняти нарахування грошей на рахунки та блокувати їх. Ідеться про ситуації, коли протягом 6 місяців на пенсійному рахунку немає жодного руху коштів.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Наприклад, пенсіонер через війну виїхав за кордон і отримує допомогу від країни, де перебуває. При цьому на карту приходить пенсія, яку він не знімає. Через 6 місяців Пенсійний фонд може зупинити нарахування виплат такій людині, а картку буде "заморожено".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

При цьому припинення виплат не означає, що українець втратив пенсію. Виплати у такому разі акумулюються на рахунках Пенсійного фонду, але не перераховуються на картку отримувача.

Відновити доступ до картки та виплат можна після проходження фізичної ідентифікації у сервісному центрі ПФУ або дистанційно – по відеозв'язку чи електронний кабінет Пенсійного фонду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Також наш портал інформував, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, доходи не враховуватимуть: хто з українців може отримати субсидію незважаючи на грошовий стан.