За часи повномасштабної війни українським пенсіонерам постійно вчасно фінансували виплати. Чи будуть труднощі у лютому у зв'язку із можливою затримкою фіндопомоги від міжнародних партнерів, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 26 січня.

Глава уряду зазначив, що держава успішно закрила виплату всіх пенсій за перший місяць 2024 року – кожен пенсіонер отримав свої чесно зароблені гроші.

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

Щодо лютневих пенсій - пенсіонерам не варто хвилюватися. Незважаючи на можливі затримки за допомогою міжнародних донорів, держава зобов'язується вчасно виплатити пенсії, субсидії та допомоги.

"У лютому також профінансуємо усі пенсії, усі субсидії, усі виплати повною мірою. Це наше зобов'язання перед українцями", - пообіцяв Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Крім того, всі перерахунки та підвищення виплат пенсіонерам, які були заплановані на 2024 рік, будуть проведені. Зокрема, із 1 березня відбудеться індексація пенсій. Точний розмір підвищення стане відомий ближче до дати перерахунку, але попередньо, це в середньому 13%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія, інвалідність та далеко від дому: українцям підказали, як пройти найскладніші етапи "ідентифікації".

Також наш портал інформував, що українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що страхового стажу недостатньо, але пенсію призначать: яку виплату отримає така категорія українців.