Навіть під час війни ніхто не скасовував фінансовий моніторинг, а тому банки слідкують за кожною операцією українців. Тому зараз вкрай важливо знати, як не потрапити під приціл податківців.

Бухгалтер Леся Дністрянська на своїй сторінці в Instagram розповіла, які операції скоріше за все потраплять під фінансовий контроль.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Якщо українець отримує багато переказів, причому рахунок належить фізичній особі, у банку може виникнути підозра, що людина займається піжприємницькою діяльністю і уникає податків.

Леся Дністрянська пояснила, у якому випадку ваші рахунки можуть заблокувати і вони потраплять під дію фінансового моніторингу:

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  • Якщо протягом місяців на особисту картку надходять регулярні платежі від різних людей.
  • Якщо на картку одним платежем людина отримує велику суму у валюті, або 50 000 грн одним платежем.
  • Якщо протягом місяця людині на картку надійшло 400 000 грн і більше.

Переказ коштів. Фото: YouTube
Переказ коштів. Фото: YouTube

Якщо податкова помітить такі підозрілі операції, то банк буде вимушений заблокувати рахунок та запросити у людини підтвердження інформації про надходження коштів.

Нагадаємо, пенсіонерів можуть позбавляти чесно зароблених виплат:що потрібно робити, щоб не втратити гроші

Як повідомляв "Знай.uа", українцям блокують банківські рахунки в ПриватБанку: що потрібно знати, щоб не залишитися без коштів

Знай.uа писав, "ваша карта заблокована": українців легко можуть залишити без грошей - запам'ятайте це і не робіть