У рамках фінансового моніторингу в Україні можливе блокування рахунків не лише через підозрілі суми переказів, а й внаслідок реалізації шахрайських схем.

Тому шахраї використовують картки випадкових українців, на яких потім чекають проблеми з банком. Зокрема, зловмисники крадуть гроші громадян та купують на них криптовалюту.

Банківська карта. Фото кадр "Youtube"
Банківська карта. Фото кадр "Youtube"

Викрадені кошти переводять на рахунок людини, яка продає свої біткоїни, а та, не підозрюючи про шахрайство, погоджується на угоду. Однак згодом його рахунок блокують.

"Я продав криптовалюту на 10 тис. грн. Я не встиг витратити гроші, а мій рахунок заблокували за шахрайські дії. Я звернувся до ПриватБанку, а мені тепер кажуть, що потрібно або рішення суду, або щоб я повернув гроші жертві", - повідомляє один з користувачів, який "потрапив". на таку схему.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue
Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

Банки у своїй керуються чинними правилами. Вони повинні реагувати на скарги про шахрайство з їх карт. Після перевірки та підтвердження протиправних дій відповідний рахунок заморожується.

Поінформовані про це шахраї уникають своїх рахунків, використовуючи "підставних осіб", які не усвідомлюють участь у відмиванні злочинних коштів.

Експерти радять дотримуватися "фінансової гігієни". Перекази та отримання значних сум без документального підтвердження є підозрілими. Слід укладати письмові угоди про борг та умови його повернення.

Нагадаємо, валютна лихоманка піде на спад? Чого чекати від курсу долара до кінця січня

Як повідомляв "Знай.uа", авто може перетворитися на недосяжну мрію: влада хоче затягнути податковий зашморг

Знай.ua писав, в Україні "вештаються" фальшиві 200-гривневі купюри: як відрізнити підробку від оригіналу