Без молочних продуктів не обходиться похід в магазин багатьох українських родин. Навіть попри те, що вартість деякої "молочки" підіймається вгору.

Тому, потрібно бути в курсі, де можна купити улюблені продукти дешевше. Про актуальні ціни на сметану, вершкове масло та твердого сиру розповіли на порталі Мінфін.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Вартість масла вершкового

Вартість масла залежить не лише від маси та виробника, а й відсотку жирності. За 200 грамів масла Селянського (72,5%) в середньому потрібно віддати 72, 57 грн. Найвища ціна установлена в Метро - 74,78 грн, тоді як в Ашані цінники встановлені на рівні 70,60 грн.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Вартість масла. Фото: скрін Мінфін
Вартість масла. Фото: скрін Мінфін

Трохи дорожче українці купують вершкове масло фірми Яготинське (73%). В середньому цей молочний продукт коштує 75,85 грн за 200 грамів.

Вартість сиру твердого

За 285 гривень твердого сиру Звенигора голландський 45% в супермаркетах потрібно заплатити близько 139 гривень. 1 кілограм такого ж сиру обійдеться ще дорожче - 473,45 грн.

Вартість сира твердого. Фото: скрін Мінфін
Вартість сира твердого. Фото: скрін Мінфін

Дешевше можна купити кілограм сиру твердого торгової марки Комо (50%). Його вартість складає 408,02.

Вартість сметани

Цінники сметани Президент (15%) коливаються від 38,90 грн за 350 грамів до 42,99 грн. При цьому найдешевше можна купити в супермаркеті Варус, а найвища ціна в Новус.

Вартість сметани. Фото: скрін Мінфін
Вартість сметани. Фото: скрін Мінфін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили ціни на яйця, хліб та молоко: визначено лідера з подорожчання

Раніше портал Знай інформував, сало, ковбаса та сосиски перетворюються на делікатеси: нові ціни змусять плакати

Також наш портал повідомляв, оселедець дешевшає, скумбрія "набирає" в ціні, а короп дивує стабільністю: скільки зараз коштує кілограм улюбленої риби