Ціни в Україні на деякі продукти мають тенденцію збільшуватися, але це стосується не всіх товарів. Пов'язано це з багатьма факторами, серед яких сезонність, логістика, зберігання.

За останній місяць вартість скумбрії, оселедця та коропа змінилася. Про те, скільки коштує улюблена риба в великих супермаркетах, розповіли на порталі Мінфін.

Риба на прилавку / фото
Риба на прилавку / фото

Вартість оселедця

Оселедець в січні радує українців меншими цінниками. В січні середня ціна за кілограм становила 154,72 грн, а в першому місяці 2024 року знизилася до 152,63 грн.

Популярні новини зараз
Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Вартість оселедця. Фото: скрін Мінфін
Вартість оселедця. Фото: скрін Мінфін

Найдешевше ціна в супермаркетах Варус. Там кілограм оселедця коштуватиме 139,90 гривень. А от в Ашані, цінники вищі рівно на тридцять гривень.

Вартість скумбрії

З вартістю скумбрії ситуація інша. В порівнянні з минулим місяцем її ціна зросла. Зараз в супермаркетах її можна купити в середньому за 136,67 грн/кг. Найвища ціна в Метро - 158,89 грн/кг, тоді як найнижча вартість - 109,90 грн/кг в Ашан.

Вартість скумбрії. Фото: скрін Мінфін
Вартість скумбрії. Фото: скрін Мінфін

Вартість коропа живого

Ціна цієї риби залишилася стабільною. Зараз, як і в минулому місяці її можна купити в середньому за 179 грн/кг. Найдорожче в Метро - 205,09 грн/кг, а найменше віддають покупці Ашан - 159 грн/кг.

Вартість коропа. Фото: скрін портал Мінфін
Вартість коропа. Фото: скрін портал Мінфін

Вартість коропа патраного

Ціна коропа патраного за місяць не змінилася. Українці в середньому купують кілограм за 200, 45 грн. При цьому найменше він коштує в Ашан - 189 грн/кг, а найдорожче в Варусі - 211,90 грн/кг.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, борщ тепер не для всіх: в Україні супермаркети оновили ціни на помідори, картоплю та капусту

Раніше портал знай інформував, українські супермаркети оновили ціни на яйця, хліб та молоко: визначено лідера з подорожчання

Також наш портал повідомляв, сало, ковбаса та сосиски перетворюються на делікатеси: нові ціни змусять плакати